RAWATAN ALD | HERBA MALAYSIA

by Administrator
Penyakit Hati Penagih Alkohol – Penyelidikan Oleh rawatan Neuro Akupunktur HERBA MALAYSIA Cina Master
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

APAKAH PENYAKIT HATI ALKOHOL?

Pengambilan alkohol boleh menyebabkan penyakit hati, serta merosakkan organ-organ badan lain yang banyak. Prevalens penyakit hati Alkohol (ALD) dalam populasi biasanya ditentukan dengan mengukur kadar kematian daripada sirosis alkohol (di mana tisu hati yang sihat menjadi semakin digantikan oleh tisu parut). Kadar ini telah meningkat makin dalam tahun-tahun kebelakangan ini. Kadar kematian di UK telah meningkat sehingga kepada 88 peratus antara 1974 dan 1994 dengan peningkatan tertinggi di kalangan lelaki muda berusia 35-44 tahun (7.6 kematian setiap tahun bagi setiap 100,000 orang). Penggunaan dewasa purata alkohol juga telah meningkat sepanjang tempoh ini.

Melebihi penggunaan

Jumlah alkohol yang boleh menyebabkan kerosakan hati seolah-olah berbeza antara individu. Tetapi ia adalah tertentu bahawa:

Beberapa genetik yang diwarisi mudah kepada kesan-kesan bahaya alkohol.

Wanita juga dipercayai untuk menjadi lebih sensitif kepada kesan-kesan bahaya alkohol berbanding lelaki.

Minum harian, dan minum di luar waktu makan adalah lebih berbahaya berbanding hanya minum pada hujung minggu.

Lebih banyak anda minum risiko yang lebih besar anda menggalakkan Penyakit Hati ALK (Alkohol).

Penyakit Hati Penagih Alkohol – Penyelidikan Oleh rawatan Neuro Akupunktur HERBA MALAYSIA Cina Master

Tiga peringkat utama PENYAKIT HATI ALKOHOL (ALD), walaupun perkembangan melalui peringkat ini berubah-ubah. Yang ditentukan dengan memeriksa sampel hati di bawah mikroskop daripada biopsi.

Perubahan minimum, atau hati berlemak: peminum berat sering membangunkan perubahan lemak di dalam hati. Ini tidak dikaitkan dengan kemerosotan fungsi hati, tetapi tidak normal boleh dilihat dalam beberapa ujian darah hati. Hati berlemak berbalik dengan mengelakkan alkohol dan beberapa ubat herba, tetapi ia merupakan peringkat pertama dalam perkembangan kepada cirrhosis.

Hepatitis alkohol: kesan keadaan ini boleh menjadi ringan tetapi juga boleh mengancam nyawa. Ujian darah akan hampir selalu tidak normal, dan pesakit mungkin mengalami jaundis. Dengan hati berlemak, mengelakkan alkohol dan beberapa ubat herba boleh membalikkan kesan, tetapi orang-orang yang terus minum banyak mempunyai risiko yang tinggi untuk membangunkan sirosis.

Sirosis: ini adalah peringkat akhir, dan tidak boleh pulih PENYAKIT HATI ALKOHOL (ALD) dan dicirikan dengan parut hati dan pembangunan nodul hati. Ia teruk menjejaskan fungsi hati dan mengurangkan jangka hayat. Ujian darah biasanya tidak normal, mungkin jaundis (pewarna kuning mata dan kulit) dan kadang-kadang lebam atau berdarah disebabkan oleh keabnormalan sistem pembekuan darah. Komplikasi yang dipanggil sirosis ‘decompensated’ boleh membangunkan.

Gejala Hati Alkohol – Penyelidikan Oleh rawatan Neuro Akupunktur Herba Malaysia Cina Master
Alternatif Penyakit Hati Alkohol Rawatan Alternatif Malaysia Rawatan Neuro Akupuntur, Pusat Rawatan Penyembuhan

Ujian darah boleh memberi idea tahap kerosakan hati tetapi ini tidak cukup tepat. Ultrasound mewujudkan imej hati dan organ-organ sekitarnya, yang membantu dalam mengambil biopsi hati. Imbasan ultrabunyi boleh membantu untuk menilai keterukan penyakit dan tidak termasuk punca lazim yang lain daripada tidak normal Let itu sebagai batu karang.

Biopsi hati adalah ujian yang paling tepat untuk menentukan peringkat PENYAKIT HATI ALKOHOL (ALD) yang hadir dan untuk memastikan alkohol adalah punca penyakit hati. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa sehingga 20 peratus peminum berat dengan tidak normal Lets punca silih ganti penyakit hati dijumpai mengenai penyiasatan. Biopsi hati dijalankan di bawah anestetik setempat, dan menyediakan sampel kecil hati untuk dianalisis di bawah mikroskop.

Siasatan di atas akan memerintah sama ada gejala-gejala yang disebabkan oleh mana-mana yang berikut:

  • viral hepatitis, termasuk hepatitis B dan C.
  • haemochromatosis (gangguan yang diwarisi metabolisme besi).
  • Penyakit Wilson (gangguan yang diwarisi metabolisme tembaga).
  • hepatitis autoimun (gangguan hati yang disebabkan oleh sistem imun menyerang hati).
Bagaimana Penyakit Hati Alkohol (ALD) Dirawat? – Penyelidikan Oleh rawatan Neuro Akupunktur Herba Malaysia Cina Master

Tempoh rawatan untuk Penyakit Hati Alkohol (ALD)bergantung kepada peringkat penyakit dan pengaruh organ Qi yang lain:

Perubahan Minimum atau Hati Berlemak?

Biasanya hanya dua hingga empat minggu rawatan Hati intensif Master Cina Akupunktur Malaysia dan ubat herba untuk hati khas Master Cina Malaysia boleh mengembalikan masalah tersebut.

Hepatitis Penagih Alkohol

Ini akan bergantung kepada tahap kritikal kes hepatitis alkohol. Dalam kes-kes ringan, rawatan intensif hanya 4 hingga 8 minggu sahaja Master Cina Malaysia diperlukan. Tetapi dalam hepatitis akut yang teruk alkohol (dicirikan oleh demam kuning, mudah luka, lebam darah yang tidak normal dan kadang-kadang kehadiran ascites) Ia mungkin mengambil masa selama 8 minggu hingga 25 minggu rawatan herba.

Sirosis

Sirosishati boleh ‘mengimbangi’ atau tidak. Mengimbangi membayangkan sirosis tanpa komplikasi.

Komplikasi yang boleh membangunkan termasuk pendarahan dari berbeza (urat abnormal yang terbentuk di tekak), ascites (pengumpulan cecair di abdomen), penyakit kuning dan encephalopathy (kekeliruan, pengurangan dalam tahap sedar dan koma).

Ubat intensif Master Cina Malaysia telah dilakukan tahun penyelidikan mengenai komplikasi Hati, Sirosis Hati dan ia telah menunjukkan hasil yang sangat memberangsangkan.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master Cina rawatan Herba:

  1. Di mana untuk mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk anak-anak autisme remedi?
  2. Adakah anda mencari rumah perubatan remedi herba semula jadi bagi rawatan eczema?