RAWATAN SIROSIS HATI | NEURO HERBA

by Administrator
Apakah sirosis hati? – Rawatan dan Penyelidikan Oleh Master Cina Malaysia
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Sirosis hati

Sirosis hati ialah parut pada tisu hati yang tidak boleh berfungsi seperti tisu hati yang sihat berfungsi membuat protein, membantu melawan jangkitan, membersihkan darah, membantu menghadamkan makanan, menyimpan tenaga apabila anda memerlukannya dan membekalkan darah ke jantung pada kadar yang terkawal. Tisu berparut juga menyekat aliran darah normal melalui hati. Tisu berparut yang terlalu banyak bermakna bahawa hati anda tidak boleh bekerja dengan betul. Untuk hidup, anda memerlukan hati yang berfungsi. Sirosis boleh mengancam nyawa, tetapi jika pesakit datang lebih awal pada masanya, maka ia boleh dirawat semula oleh teknik rawatan Akupunktur dan Ubatan Herba.

Apakah gejala sirosis hati?

Anda tidak mempunyai gejala langsung di peringkat awal. Apabila sirosis sedang merebak anda boleh:

  • berasa letih atau lemah
  • hilang selera makan anda
  • rasa sakit perut anda
  • penurunan berat badan.

Sirosis juga boleh membawa kepada masalah-masalah lain.
Sirosis hati boleh menyebabkan lebam atau berdarah dengan mudah, atau mempunyai hidung berdarah.
Sirosis hati atau bengkak hati boleh berlaku apabila cecair membentuk di bahagian abdomen atau kaki terutamanya pada peringkat lewat.
Cecair yang terbentuk di dalam abdomen dikenali sebagai ascites (ah-SI-teez) dan yang terbentuk pada kaki dipanggil edema.
Ubat-ubatan mungkin mempunyai kesan dan meninggalkan bahan yang dipanggil bilirubin (bil-IH-ROO-bun).
Hati yang sihat akan membuang bahan ini, tetapi pesakit dengan sirosis hati bahan itu hanya akan ditinggalkan dalam badan.
Tekanan darah boleh meningkat dalam urat memasuki hati, keadaan yang dikenali sebagai hipertensi portal.
Urat yang membengkak dipanggil varices (VARE-ah-seez), boleh terbentuk dalam esofagus dan perut. Varices boleh berdarah secara tiba-tiba, menyebabkan muntah darah atau mengalirkan darah dalam pergerakan usus.
Buah pinggang mungkin tidak berfungsi dengan betul atau mungkin gagal berfungsi.
Apabila sirosis terjadi, kulit dan putih mata anda boleh bertukar menjadi kuning, satu keadaan yang dipanggil jaundis (JON-diss). Anda juga boleh merasai gatal-gatal yang teruk atau batu karang.

Pada peringkat awal, sirosis menyebabkan hati membengkak. Kemudian, parut seperti tisu menggantikan tisu normal dan seterusnya hati akan mengecut.
Kira-kira 5 peratus daripada pesakit dengan sirosis juga mendapat kanser hati. Kesemua syarat-syarat ini boleh menjadi terbalik di peringkat awal tetapi dengan Akupunktur dan ubat-ubatan ubat herba yang intensif, mungkin penyakit ini boleh dikurangkan dan sembuh seperti sediakala. Apabila keadaan organ lain adalah kuat, maka pesakit boleh berharap kepada perubahan yang lebih baik untuk pemulihan.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master China rawatan Herba:

  1. Di mana hendak mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk kanak-kanak autisma?
  2. Adakah anda mencari pusat perubatan herba semula jadi bagi rawatan eczema?