KANSER PUNDI KENCING | ALTERNATIF HERBA

by Administrator
Barah pundi kencing – Penyelidikan oleh Rawatan Induk Perubatan Neuro Cina Akupuntur Herba
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Setiap tahun, hampir 55,000 orang di Amerika Syarikat belajar bahawa mereka mempunyai kanser pundi kencing mengikut rekod AS. MALAYSIA Cina Master berkeras untuk membantu pesakit dengan kanser pundi kencing dan keluarga dan rakan-rakan mereka lebih memahami penyakit ini. Kami berharap orang lain akan membacanya juga untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kanser pundi kencing.

Laman web ini membincangkan gejala-gejala, diagnosis, rawatan, dan pemulihan. Ia juga mempunyai maklumat untuk membantu pesakit menghadapi dengan kanser pundi kencing.

Kanser pundi kencing

Pundi kencing adalah satu organ berongga di dalam abdomen lebih rendah. Ia menyimpan air kencing, sisa yang dihasilkan apabila buah pinggang menapis darah. Pundi kencing mempunyai dinding dan berotot yang boleh membolehkan ia untuk mendapatkan yang yang lebih besar dan yang lebih kecil sebagai air kencing disimpan atau dikosongkan. Dinding pundi kencing dipenuhi dengan beberapa lapisan sel-sel peralihan.

Air kencing pas dari dua ginjal ke dalam pundi kencing melalui dua tiub yang dipanggil ureter. Air kencing meninggalkan pundi kencing melalui tiub lain, uretra.

Apakah Kanser Pundi Kencing?

Kanser ialah sekumpulan penyakit yang berlainan yang mempunyai beberapa perkara penting yang sama. Mereka semua memberi kesan kepada sel-sel, unit asas badan hidup. Untuk memahami pelbagai jenis kanser, seperti kanser pundi kencing, ia adalah berfaedah untuk mengetahui tentang sel-sel normal dan apa yang berlaku apabila mereka menjadi kanser.

Badan itu dibuat berbagai jenis sel. Biasanya, sel-sel membesar dan membahagi untuk menghasilkan lebih banyak sel hanya apabila tubuh memerlukan mereka. Proses teratur membantu menjaga kesihatan badan. Kadang-kala sel-sel terus membahagi apabila sel-sel baru tidak diperlukan. Sel-sel ini membentuk jisim tisu tambahan yang dipanggil ketumbuhan atau tumor. Tumor boleh jadi benigna atau malignan.

Tumor benign adalah bukan kanser. Ia selalunya boleh dikeluarkan dengan 4 minggu perubatan herba dan, dalam kebanyakan kes, mereka tidak kembali. Sel-sel dalam tumor benigna tidak merebak ke bahagian badan yang lain. Yang paling penting, tumor benigna adalah jarang satu ancaman kepada kehidupan.

Tumor malignan adalah kanser. Sel-sel di dalam tumor malignan abnormal dan membahagi tanpa kawalan atau aturan. Sel-sel kanser boleh menyerang dan membinasakan tisu di sekeliling mereka. Juga, sel-sel kanser boleh berpisah daripada tumor malignan dan memasuki saluran darah atau sistem limfa. Proses ini adalah cara kanser merebak daripada tumor asal (primer) untuk membentuk tumor baru di bahagian-bahagian badan yang lain. Penyebaran kanser ini dipanggil metastasis. Pada tuil ini apabila ia baru sahaja berpindah ke sistem limfa kita masih boleh mendapatkan dengan Rawatan kanser intensif MALAYSIA Cina Master.

Kebanyakan barah dinamakan bagi bahagian badan atau jenis sel di mana mereka mula. Kira-kira 90 peratus daripada kanser pundi kencing adalah karsinoma sel peralihan, kanser yang bermula dalam sel-sel lapisan pundi kencing. Kanser yang terhad kepada lapisan pundi kencing dikenali sebagai barah pundi superfisial. Selepas rawatan, barah pundi superfisial boleh berulang, jika ini berlaku, yang paling sering berulang seperti kanser lain dangkal.

Dalam sesetengah kes, kanser yang bermula di dalam sel-sel peralihan merebak melalui lapisan pundi kencing dan menyerang dinding otot pundi kencing. Ini dikenali sebagai kanser pundi kencing invasif. Kanser invasif boleh berkembang melalui dinding pundi kencing dan merebak ke organ-organ yang berhampiran.

sel-sel kanser pundi kencing juga boleh dijumpai dalam nodus limfa di sekeliling pundi kencing. Jika barah tersebut telah mencapai nod ini, ia mungkin bermakna bahawa sel-sel kanser telah merebak ke nodus limfa yang lain dan organ-organ jauh, seperti paru-paru. Sel-sel kanser dalam tumor baru masih sel-sel kanser pundi kencing. Tumor baru dipanggil metastasis kanser pundi kencing dan bukannya kanser paru-paru kerana ia mempunyai jenis yang sama sel-sel abnormal yang terdapat dalam pundi kencing.

Simptom:

  • Darah dalam air kencing (sedikit berkarat merah yang mendalam dalam warna)
  • Kesakitan semasa membuang air kecil
  • Kerap membuang air kecil, atau merasakan keperluan untuk membuang air kecil tanpa keputusan

Apabila gejala berlaku, mereka tidak pasti tanda-tanda kanser pundi kencing. Mereka juga mungkin disebabkan oleh jangkitan, tumor benigna, batu karang, atau masalah-masalah lain. Hanya doktor boleh membuat diagnosis. (Orang dengan gejala-gejala seperti ini secara amnya berjumpa dengan doktor keluarga mereka atau pakar urologi, seorang doktor yang mengkhusus dalam penyakit-penyakit sistem kencing.) Ia adalah penting untuk melihat seorang doktor supaya apa-apa penyakit boleh didiagnosis dan dirawat seawal mungkin.

Diagnosis dan Pemeringkatan:

Untuk mencari punca gejala-gejala, doktor akan bertanya mengenai sejarah Perubatan pesakit dan melakukan pemeriksaan fizikal. Fizikal termasuk pemeriksaan rektum atau faraj yang membolehkan doktor untuk memeriksa tumor yang boleh dirasai. Di samping itu, sampel air kencing dihantar ke makmal untuk ujian untuk memeriksa darah dan sel-sel kanser.

Doktor mungkin menggunakan instrumen untuk melihat secara terus ke dalam pundi kencing, satu prosedur yang dipanggil cystoscopy. Prosedur ini boleh dilakukan dengan bius setempat atau am. Doktor memasukkan tiub yang nipis, yang menyala (dipanggil cystoscope) ke dalam pundi kencing melalui uretra untuk memeriksa lapisan pundi kencing. Doktor boleh mengeluarkan sampel tisu melalui tiub ini. Seorang pakar patologi kemudiannya meneliti sampel di bawah mikroskop. Penyingkiran tisu untuk mencari sel kanser dipanggil biopsi. Dalam banyak kes, melakukan biopsi adalah satu-satunya cara yang pasti untuk memberitahu sama ada kanser hadir. Jika seluruh kanser dikeluarkan semasa biopsi, kanser pundi kencing boleh didiagnosis dan dirawat di prosedur satu. Pesakit yang memerlukan biopsi mungkin ingin bertanya kepada doktor beberapa soalan-soalan berikut:

  1. Kenapa saya perlu menjalani biopsi?
  2. Berapa lama ia akan mengambil? Adakah saya akan sedar? Adakah ia menyakitkan?
  3. Apakah kesan sampingan yang boleh saya jangkakan?
  4. Berapa lama saya akan mengetahui keputusan?
  5. Jika saya menghidapi kanser, siapakah yang akan berbincang dengan saya tentang rawatan? Bila?

Sekali kanser pundi kencing didiagnosis, doktor akan mahu belajar gred kanser dan peringkat, atau tahap, penyakit. Gred adalah penting kerana ia memberitahu berapa rapat kanser menyerupai tisu normal dan mencadangkan berapa cepat kanser yang kemungkinan berkembang. Kanser gred rendah lebih dekat menyerupai tisu normal dan berkemungkinan untuk berkembang dan merebak lebih perlahan berbanding kanser gred tinggi.

Menganjurkan adalah satu percubaan yang berhati-hati untuk mengetahui sama ada kanser telah merebak dan, jika demikian, bahagian-bahagian badan terjejas. Peringkat kanser pundi kencing boleh ditentukan pada masa diagnosis, atau ia mungkin perlu untuk menjalankan ujian tambahan. Ujian itu boleh termasuk ujian pengimejan – imbasan CT, MRI, sonogram, IVP, imbasan tulang, atau x-ray dada.

Apabila peringkat dan syarat telah diketahui ia boleh bermula dengan rawatan intensif Master Cina Malaysia dan ia biasanya mengambil masa kira-kira 30 hari setiap sesi atau 2-4 sesi jika perlu. Anda mungkin memerlukan ubat herba tambahan selepas ia telah dirawat, mereka biasanya Master Cina akan meminta anda pergi membuat imbasan pengesahan dan ujian darah.

Malaysia Cina Master Penyelidikan Ke Atas Rawatan Kanser Dan Rawatan.

Ubat Malaysia Master Cina telah terbukti berkesan untuk semua jenis kanser, walaupun bagi sesetengah orang yang mungkin malang bahawa mereka datang terlalu lewat atau menganiaya diri sendiri bermakna agak mustahil penyakit untuk sembuh sepenuhnya. Bagi mereka yang datang cukup awal dan mengambil rawatan intensif, mematuhi semua perkara-perkara yang diberitahu oleh Master Cina, peluang untuk sembuh dan pulih daripada semua sel-sel kanser yang tidak diingini amat tinggi.

Kadar pemulihan bergantung kepada peringkat kanser dan organ lain pesakit. Apabila ‘Qi’ lain organ itu adalah tinggi dan kuat, ia akan memerlukan masa yang kurang untuk pemulihan. Bagi mereka yang mempunyai beberapa organ yang lemah atau juga terjejas dengan sel-sel kanser, akan memerlukan lebih banyak masa untuk pemulihan. Namun demikian ia mempunyai rekod kejayaan yang sangat tinggi pada kanser peringkat awal dan sehingga kanser peringkat 4.

Terdapat banyak cara rawatan atau sel-sel kanser rawatan, salah satu dari segelintir adalah untuk memperbaiki sistem imun dan biarkan sistem imun membantu untuk menguatkan organ-organ lain untuk melawan sel-sel kanser dan dalam masa yang sama ubat herba juga akan menyerang sel-sel kanser. Sistem Imun Master Cina Malaysia akan diperkukuhkan lagi oleh banyak cara.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master China rawatan Herba:

  1. Di mana hendak mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk kanak-kanak autisma?
  2. Adakah anda mencari pusat perubatan herba semula jadi bagi rawatan eczema?