RAWATAN BELL PALSY | AKUPUNTUR MALAYSIA

by Administrator
Bell Palsy And Strok Di Asia – Master Cina Malaysia
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Banyak kes-kes Lumpuh stroke dan Muka Bell palsy telah dirawat dengan penyelidikan dan Malaysia Master Cina berapa cepat anda dapat dirawat (kadar pemulihan) banyak bergantung kepada berapa cepat anda datang apabila anda mendapat strok atau bell palsy. 98% kes dapat dirawat 90% apabila mereka datang dengan segera.

Apabila anda datang dalam tempoh 2 hari dari serangan itu, anda perlu mengambil 7 hari rawatan intensif untuk mencapai Rawatan 90%.

Apakah Bell Palsy?

Bell palsy adalah satu kelemahan yang tidak dapat dijelaskan atau kelumpuhan saraf muka, saraf yang mengawal pergerakan otot di sebelah muka. Keadaan itu menyebabkan melabuh pada sisi yang terjejas, dan individu mungkin tidak dapat menutup mata dan mungkin akan mengalami koyakan, meleleh air liur dan pendengaran hipersensitif. Walaupun palsi Bell adalah agak mengganggu dan menyusahkan, ia biasanya tidak menunjukkan masalah kesihatan yang serius dan dalam kebanyakan kes yang benar-benar membuat ketetapan sendiri.
Saraf muka

Saraf yang cedera dengan Bell Palsy adalah CN-VII (7 saraf kranial). Ia berasal di kawasan batang otak yang dikenali sebagai Puns. Saraf 7 melalui foramen yang stylomastoid dan memasuki kelenjar parotid. Ia terbahagi kepada cabang utama di dalam kelenjar parotid. Cawangan ini kemudian dibahagikan kepada 7000 serat saraf kecil yang sampai ke muka, leher, kelenjar air liur dan bahagian luar telinga. Saraf yang mengawal otot-otot leher, ungkapan dahi dan muka, serta bunyi yang dilihat jumlah. Ia juga merangsang rembesan rahang bawah, kelenjar pemedih mata dan kelenjar air liur di hadapan mulut. Sensasi rasa di hadapan 2/3 daripada lidah dan sensasi pada telinga luar yang dihantar oleh saraf 7.

Bell Palsy adalah disebabkan oleh keradangan dalam tiub kecil bertulang dipanggil saluran fallopio. Terusan ini adalah kawasan yang sangat sempit. Keradangan dalam ia mungkin mengenakan tekanan ke atas saraf, memampatkan. Begitu juga, jika saraf itu sendiri menjadi radang dalam terusan kecil ini, ia boleh berhadapan dengan tekanan, dengan keputusan yang sama pemampatan. Saraf belum lagi keluar dari tengkorak dan dibahagikan kepada beberapa cawangan, menyebabkan kemerosotan semua fungsi yang dikawal oleh saraf 7. Jika hanya sebahagian muka terjejas, keadaan tidak Bell Palsy. Sekiranya, sebagai contoh, kawasan mulut adalah lemah tetapi bergerak dahi, Bell Palsy diperintah keluar. Trauma yang disebabkan oleh tumor, pembedahan, dll. Boleh berlaku di lokasi di mana saraf telah dibahagikan kepada cawangan-cawangan utama. Ini jenis trauma mungkin menunjukkan belas kasihan kepada satu atau lebih cawangan dan membenarkan beberapa otot untuk terus berfungsi.

Apakah Tanda dan Gejala?

Gejala Bell Palsy biasanya menunjukkan kira-kira 1 hingga 2 minggu selepas jangkitan virus. Gejala-gejala cenderung untuk datang dengan cepat – biasanya Palsy Bell sampai ke paras terburuk dalam tempoh 48 jam. Beberapa jam atau hari sebelum Bell Palsy membangunkan sepenuhnya, sesetengah orang mungkin mempunyai sakit kepala atau rasa sakit belakang atau di hadapan telinga mereka. Seseorang boleh notis sebelah atau droops mukanya atau berasa tegang. Sesetengah orang hanya boleh melihat kelemahan yang sedikit, sedangkan yang lain mungkin tidak dapat bergerak bahawa sampingan wajah mereka pada semua.
Gejala-gejala lain Bell Palsy termasuk:

  • kesukaran untuk menutup sebelah mata sepanjang jalan
  • kekeringan pada sebelah mata
  • merasa masalah di depan lidah pada sisi yang terjejas
  • perubahan dalam jumlah air liur atau meleleh air liur
  • mendengar bunyi yang seolah-olah lebih kuat daripada biasa dalam satu telinga

Bell Palsy menjejaskan hanya muka, jadi jika seseorang mempunyai kelemahan atau gejala-gejala di bahagian-bahagian badan yang lain, masalah mempunyai sebab yang lain.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master China rawatan Herba:

  1. Di mana untuk mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk anak-anak autisme remedi?
  2. Adakah anda mencari rumah perubatan remedi herba semula jadi bagi rawatan eczema?