RAWATAN IBS | AKUPUNTUR ALTERNATIF

by Administrator
Sindrom Usus Rengsa (IBS) – Penyelidikan Oleh Rawatan Perubatan Neuro Akupunktur Master Cina Herba
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Sindrom usus (IBS) adalah keadaan yang berpunca dari gejala-gejala yang dipercayai disebabkan oleh gangguan fungsi usus atau dalam keupayaan Usus Besar Qi. Ia adalah keadaan yang paling biasa dilihat oleh enterologist gastro. Kandungan usus yang normal bergerak di sepanjang usus melalui pengecutan otot (pendorongan), tetapi juga mempunyai kawasan pegangan atas (segmentasi). Gabungan pendorongan dan segmentasi dipanggil peristalsis, dan apabila ia bekerja secara normal, seseorang itu benar-benar tahu mengenai pergerakan itu. Kawalan peristalsis adalah kompleks dan cara terbaik untuk menganggap usus adalah seperti kehilangan penyelarasan kontraksi otot.

Tambahan pula, faktor-faktor psikologi yang biasa terlibat (berkaitan dengan Qi). Ini bukan untuk mengatakan bahawa gejala-gejala tidak betul (mereka), tetapi sindrom usus rengsa sering menghasilkan interaksi yang rumit antara faktor-faktor psikologi dan fizikal.

Beberapa nama lama untuk sindrom usus rengsa masih dalam penggunaan biasa. Ini termasuk kolon jengkel, kolon spastik dan kolitis mukus. Ini adalah mengelirukan; ia bukan sahaja menjejaskan kolon, tetapi juga usus.

Walaupun sindrom usus Rengsa IBS boleh dianggap sebagai masalah yang menyedihkan dengan banyak gejala yang tidak menyenangkan, ia tidak pernah menyebabkan kanser usus atau kerosakan yang lain untuk usus.

Di UK kira-kira 13 peratus daripada wanita dan 5 peratus daripada lelaki mengalami IBS.

Apa yang menyebabkan sindrom usus?

Walaupun puncanya tidak diketahui, kira-kira sebahagian daripada pesakit akan mengaitkan tarikh bermulanya gejala-gejala mereka kepada peristiwa hidup yang utama seperti perpindahan rumah atau pekerjaan, atau perkabungan. Ini menunjukkan bahawa ia boleh menjadi pencetus psikologi pesakit terdedah. Kira-kira 10 hingga 20 peratus pesakit akan kini tercetusnya gejala-gejala mereka kepada gastroenteritis akut. Selebihnya, faktor kekal yang tidak dikenali. Keabnormalan peristalsis yang disebutkan di atas sering dilihat dalam saudara terdekat pesakit (walaupun tanpa gejala-gejala), mencadangkan bahawa pencetus menetapkan pada orang yang terdedah. Saraf-penunjuk kimia, terutamanya serotonin, kelihatan mempunyai peranan yang penting.

Rawatan dengan Akupunktur Master Cina Malaysia Rawatan Herba

Ia akan memerlukan 4 minggu rawatan intensif untuk Rawatan IBS ini, dalam penyelidikan, ia telah menunjukkan keberkesanan 90% dan kemungkinan yang baik untuk dirawat. Oleh itu, ia mungkin mengambil masa yang lama jika anda hanya mengambil herba MALAYSIA Cina Master mungkin dua kali ganda lebih lama untuk keseluruhan tempoh rawatan.

Sindrom Usus Rengsa IBS Rawatan akupunktur herba-
Oleh Malaysia Neuro Akupunktur Master Cina Dan Ubatan Herba Cina.

Penyelidikan Master Cina Malaysia – usus sindrom Rengsa (IBS) dicirikan oleh campuran gejala-gejala yang dipercayai disebabkan oleh gangguan fungsi Qi pada usus. Keadaan yang paling biasa dilihat oleh pakar gastroenterologi. Usus yang normal menggerakkan makanan di sepanjang usus melalui pengecutan otot, dikenali sebagai pendorongan. Terdapat juga kawasan pendorongan, dikenali sebagai segmentasi.

Nama lain bagi IBS
Beberapa nama yang lama untuk IBS adalah
kolon cepat marah
kolon spastik
kolitis mukus

Ini adalah mengelirukan kerana IBS juga memberi kesan yang selebihnya kepada usus.

Gabungan pendorongan dan segmentasi dipanggil peristalsis. Anda benar-benar tidak menyedari mengenainya apabila ia bekerja secara normal.

Kawalan peristalsis adalah kompleks. Cara terbaik untuk menganggap IBS adalah seperti kerugian penyelarasan ini kontraksi otot.

Terdapat bukti bahawa pesakit sindrom usus telah meningkat kepekaan terhadap rangsangan yang timbul dalam usus.

Serta tanda-tanda usus, faktor psikologi sering terlibat. Ini bukan untuk mengatakan gejala-gejala ini tidak sebenar (mereka), tetapi sering IBS adalah hasil interaksi yang rumit antara faktor-faktor psikologi dan fizikal.

Gangguan fungsi usus yang boleh menjejaskan usus di mana-mana dari mulut ke dubur, yang mencakupi kepelbagaian gejala yang dilihat dalam IBS.

Menyebabkan Sindrom Usus

Bagaimana jika ia adalah IBS biasa? Kira-kira separuh daripada semua orang akan ingat tarikh permulaan gejala-gejala mereka kepada peristiwa hidup yang utama seperti perubahan rumah atau kerja dan lain-lain keluar peristiwa.

Ini menunjukkan bahawa ada peristiwa yang boleh menjadi pencetus kepada psikologi pesakit.

Kira-kira 10 hingga 20 peratus orang akan tarikh permulaan gejala-gejala mereka kepada gastroenteritis akut. Dalam kes selanjutnya, faktor pencetus masih kekal tidak diketahui.

Keabnormalan dalam peristalsis sering boleh dilihat dalam saudara terdekat orang dengan IBS, walaupun tanpa gejala. Ini mencadangkan pencetus menetapkan syarat dalam orang yang terdedah.

Bahan kimia Saraf-isyarat, terutamanya serotonin, kelihatan mempunyai peranan yang penting.

Apakah Simptom IBS?

IBS dan kanser

Walaupun IBS boleh menjadi keadaan yang menyedihkan, ia jarang menyebabkan kanser usus atau kerosakan usus.

Gejala-gejala, IBS berbeza dan boleh berlaku pada mana-mana peringkat umur. Mereka paling biasa bermula pada tahun-tahun lewat remaja atau awal dewasa.

Simptom akan bergantung di mana bahagian usus yang terlibat. Terdapat sering bertindih antara kawasan usus. Sesetengah orang mungkin mengalami masalah dalam hanya satu bahagian dari usus, yang lain dalam beberapa. Gejala juga boleh berubah mengikut masa.

Esofagus
Sensasi suka bola golf di tekak antara waktu makan yang tidak mengganggu ketika menelan.
Kesakitan pedih ulu hati – pembakaran sering dirasai di belakang tulang dada.
Menyakitkan ketika menelan (odynophagia), tetapi tanpa memegang-makanan.
Melekat makanan (dysphasia) – ini memerlukan analisis.

Perut
Bukan ulser dispepsia.
Rasa kenyang selepas makan kecil. Ini boleh sampai ke peringkat tidak mampu untuk menghabiskan makan.
Kembung perut selepas makan.

Usus kecil
Gurgling bunyi, yang mungkin cukup kuat untuk menyebabkan diri menjadi malu (borborygmus).
Kembung perut yang mungkin tidak begitu teruk.
Kelembutan seluruh abdomen yang dikaitkan dengan kembung.
Kembung perut kedua-dua jenis biasanya surut semalaman dan kembali pada hari berikutnya.

Usus besar
Gejala-gejala lain
Sakit kepala.
Pada wanita, sakit perut semasa melakukan seks.
Membuang air kecil lebih kerap.
Letih dan tidak bermaya.
Gangguan semasa tidur.
Hilang selera makan.
Loya.
Gejala kemurungan dalam lebih kurang satu pertiga pesakit.
Kebimbangan dan tekanan yang berkaitan dengan gejala yang boleh berinteraksi dengan gejala usus.

Kembung perut kedua-dua jenis biasanya surut semalaman dan kembali pada hari berikutnya.

Sakit perut sebelah kanan, sama ada rendah, atau tersorok di bawah tulang rusuk kanan. Tidak selalu mendapatkan yang lebih baik untuk membuka usus.

Kesakitan yang menyebabkan keletihan berlaku di bawah tulang rusuk kiri (sindrom lenturan). Apabila kesakitan buruk, ia mungkin memasuki ketiak kiri.

Tabiat usus yang berubah-ubah dan tidak menentu ulang alik dari sembelit kepada cirit-birit.

Peningkatan gastro-kolik refleks. Ini adalah satu kebangkitan refleks zaman kanak-kanak di mana makanan dalam perut merangsang aktiviti kolon, menyebabkan ia perlu untuk usus terbuka.

Sakit teruk untuk tempoh yang singkat di dalam rektum, dipanggil proctal kulat.

Sindrom Usus Akupunktur Dan Rawatan Perubatan Herba Malaysia

Biasanya dengan rawatan intensif Master Cina Malaysia dalam 2 bulan, ia harus mengesan semua komplikasi, kadang-kadang rawatan mungkin mengambil masa 3 bulan atau lebih bagi kes-kes yang lebih rumit.

Rawatan intensif Master Cina termasuk akupunktur Neuro Master Cina Malaysia, ubatan herba, diet dan lain-lain nasihat tentang penyakit ini.

Mulai tahun ini, semua penyelidikan Master Cina telah mencapai hampir 98% Rawatan jumlah dalam IBS.

Master Cina Malaysia (Generasi keempat) berasal dari keturunan pengamal Perubatan keluarga Cina. Generasi keempat, lebih daripada 140 tahun dalam amalan di Kuala Lumpur Malaysia, keluarganya berpindah ke Master yang disiplin kajian semua keluarga. Dilatih oleh bapa dan bapa saudaranya dari usia muda, beliau dianggap oleh ramai akan berbakat dalam bidang ini. Ada yang mengatakan, “ADALAH DALAM DARAH NYA” orang lain kata “DALAM Tulang DIA”. Memandangkan reputasi beliau berkembang dari orang lebih semua akui rawatannya berbakat.

Pada tahun 1992, dua orang wakil daripada Institut Suzhou Akupunktur dan Persatuan, anak syarikat Persatuan Akupunktur Antarabangsa Beijing, melawat Malaysia untuk memerhati dan mengenal pasti standard pengamal. Semasa lawatan mereka, mereka hairan kemahiran akupunktur dan pengetahuan mendalam dalam disiplin perubatan. Pemerhatian Master Cina Malaysia cara dia berunding dengan pesakitnya, mereka terkejut oleh pemulihan yang luar biasa pesakit.

Mereka menunjukkan yang memberangsangkan sepanjang penjelasan mendalam pembentukan beberapa penyakit khas dan teori menghapuskan mereka penyakit luar biasa. Encik Chou Yang, setiausaha Suzhou Akupunktur Institut dan Persatuan mengatakan bahawa “Beberapa aplikasi astrologi dan masa akupunktur dan ubat telah dilupakan oleh kebanyakan pengamal China.

Mereka cuba untuk membandingkan dan mengumpul maklumat amalan yang berasal dari China, (yang masih dalam amalan) dan sedar bahawa Master Cina Malaysia adalah salah seorang daripadanya yang memperolehi kemahiran itu.

Encik Chou Yang mengatakan seperti pahlawan hebat purba, pedang berharga dikurniakan kepada pahlawan merit. Jadi Master Cina Malaysia, seperti pahlawan kuno tetapi dalam dunia moden perubatan, telah mendapat pengiktirafan itu. Dua wakil kemudian meneruskan untuk membentangkan set jarum antik gangsa hijau yang dikatakan sebagai artifak sejak Dinasti Han (2,500 tahun yang lalu) sebagai Anugerah Merit Yang Berhormat bagi mengiktiraf kemahiran beliau sebagai ‘Kelas Pertama Dunia Doktor’.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master China rawatan Herba:

  1. Di mana hendak mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk kanak-kanak autisma?
  2. Adakah anda mencari pusat perubatan herba semula jadi bagi rawatan eczema?