RAWATAN BETA THALASSEMIA | HERBA MALAYSIA

by Administrator
Apakah Beta Talasemia Utama?Bagaimana Beta Talasemia Utama DiRawat?
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Penyakit ini masih membolehkan seseorang hidup ke alam dewasa, walaubagaimanapun seseorang yang dilahirkan dengan keadaan serius ini adalah bergantung sepenuhnya kepada pemindahan darah, yang perlu diberi kira-kira setiap empat hingga enam minggu, sepanjang kehidupannya.

Senenarnya tiada rawatan sebenar untuk talasemia Beta utama dalam ubat-ubatan moden. Walaupun transplantasi sumsum tulang mempunyai beberapa bentuk rawatan, kadar kejayaan sesuatu kes itu tidak menentu.

Keadaan penyakit anemia, tetapi ia tidak disebabkan oleh kekurangan zat besi. Individu masih mampu untuk mengambil zat besi dari makanan yang mereka makan. Ini digabungkan dengan zat besi di dalam darah mereka diberi semasa pemindahan darah bermakna bahawa zat besi terlalu banyak terbina dalam badan. Zat besi yang berlebihan boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius.

Untuk menyingkirkan zat besi berlebihan, seseorang yang menghidapi talasemia utama biasanya perlu menyuntik diri mereka dengan ubat khas yang dikenali sebagai penundaan. Rawatan dipantau dan diselaraskan mengikut keperluan individu. Dengan penjagaan perubatan yang baik, sokongan keluarga dan galakan, seorang penghidap talasemia major mampu untuk berhadapan dengan keadaan mereka sendiri .

Apakah Perbezaan Antara Talasemia Beta Utama Dan Minor?

Talasemia minor tidak ada penyakit dan tidak boleh menukar kemudian dalam kehidupan biasanya. Ia adalah penting apabila seseorang itu mengingati dia mempunyai anak kerana kanak-kanak mungkin mewarisi gen luar biasa ini dari kedua-dua ibu bapa.

Talasemia utama (penyakit) adalah suatu keadaan penyakit darah yang serius. Ia terjadi apabila badan seseorang individu itu tidak dapat membuat sel darah merah yang cukup sihat dan seharusnya bergantung kepada pemindahan darah sepanjang hidup mereka.

Cara Malaysia Master Cina Ubat – Rawatan Herba

Keadaan penyakit Talasemia ini telah berada di salah satu daripada penyelidikan atas dengan rawatan herba. Hasilnya sangat memberangsangkan, untuk itu herba khas telah dibentuk untuk meningkatkan sistem ‘Qi’ limpa dan sistem ‘Qi’ Buah Pinggang untuk menjana semula sel-sel darah yang normal. Apabila sistem ‘Qi’ pada buah pinggang dan limpa, terbentuk semula, mereka akan mampu untuk menghasilkan sel darah merah yang baik. Rawatan ini berbeza dari satu kes kepada kes yang lain, ini mungkin mengambil masa dari 8 minggu hingga 8 bulan bagi rawatan herba.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master China rawatan Herba:

  1. Di mana hendak mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk kanak-kanak autisma?
  2. Adakah anda mencari pusat perubatan herba semula jadi bagi rawatan eczema?