RAWATAN ARMD | AKUPUNTUR MALAYSIA

by Administrator
Berkaitan Umur Degenerasi otot (ARMD) – Penyelidikan Oleh rawatan Perubatan neuro Malaysia Cina Master Akupunktur Herba
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Berkaitan Umur Degenerasi otot (ARMD) – Penyelidikan Oleh rawatan Perubatan neuro Malaysia Cina Master Akupunktur Herba

Degenerasi otot yang berkaitan dengan usia (ARMD) adalah penyebab biasa masalah penglihatan dalam dunia moden. Sebagai ARMD nama bermakna, ia adalah suatu keadaan yang cenderung untuk menjadi lebih kerap berlaku apabila anda mendapat lebih tua. Walaupun keadaan ini boleh menyebabkan masalah penglihatan yang ketara, ia tidak pernah membawa untuk melengkapkan buta kerana ia boleh menjejaskan hanya bahagian tengah visi dan sebelah biasanya, atau persisian, penglihatan sentiasa diganggu.

Retina, yang terletak di belakang mata, menghantar imej yang kita lihat ke otak. Retina mempunyai dua bahagian utama – retina otot dan persisian. Otot adalah sebahagian daripada retina yang bertanggungjawab untuk melihat butiran yang, seperti membaca, melihat ciri-ciri muka dan mentafsir warna yang berbeza. Ia adalah sebahagian daripada retina yang terjejas oleh otot berkaitan Umur degenerasi ARMD ini.

Pembangunan Otot degenerasi berkaitan dengan usia (ARMD)

Penuaan dan perubahan itu berlaku kerana ‘haus dan lusuh’ perubahan di rantau otot. Ia berfikir bahawa bahan buangan daripada bahagian ini sangat aktif mata membina sebagai mekanisme bagi menghapuskan mereka menjadi kurang mampu. Ini menyebabkan kerosakan kepada sel-sel lebih satu tempoh masa.

Degenerasi makular berkaitan dengan usia (ARMD) – Risiko degenerasi retina berkaitan umur

Ia memberi kesan kepada orang yang lebih usia 60 tahun. Ada beberapa orang muda mungkin lebih cenderung, termasuk orang-orang yang sangat berpandangan jauh. Wanita cenderung terjejas lebih biasa daripada lelaki, tetapi itu mungkin kerana mereka hidup lebih lama. Terdapat kecenderungan keturunan, tetapi ini belum sepenuhnya penyelidikan.

Berkaitan Umur degenerasi otot (ARMD) – Jenis degenerasi makula (Penyelidikan Oleh rawatan Neuro Akupunktur HERBA MALAYSIA Cina Master dengan neuro akupunktur dan perubatan herba.)

Terdapat dua jenis utama ARMD. Ini digambarkan sebagai kering atau basah.

Umur berkaitan degenerasi otot kering (ARMD)

Bentuk yang lebih biasa dan daripada ARMD menjejaskan hampir 80 peratus dengan syarat. Bermulanya keadaan ini cenderung untuk menjadi perlahan. Kedua-dua mata biasanya terjejas simetri.

Umur berkaitan degenerasi otot basah (ARMD)

Degenerasi makula basah adalah kurang biasa tetapi cenderung untuk mempunyai kesan yang lebih teruk dan pesat di kawasan pusat penglihatan. Dalam keadaan ini, saluran darah dari satu lapisan di belakang mata membesar dalam cara yang luar biasa ke kawasan makula. Kapal-kapal ini darah mungkin akan tertumpah atau berdarah menyebabkan pengurangan pesat dan ketara di dalam penglihatan pusat. Ini cenderung untuk menjejaskan sebelah mata pada satu-satu masa tetapi terdapat risiko benda yang sama berlaku di mata lain sepanjang bulan-bulan berikut.

Gejala degenerasi retina Umur Berkaitan – ARMD – Penyelidikan Oleh Rawatan Neuro Akupunktur Herba Malaysia Master Cina / rawatan Neuro Akupunktur dan Ubatan Herba

ARMD kering biasanya menyebabkan pengurangan secara beransur-ansur dalam wawasan pusat. Ini cenderung untuk menjejaskan keupayaan untuk membaca dan untuk melihat butiran yang lebih daripada penglihatan jarak.

Gejala-gejala pertama basah ARMD mungkin herotan wawasan (dikenali sebagai metamorfosis). Ini selalunya mempunyai kesan membuat garis lurus kelihatan melengkung atau condong. Wawasan merosot dan akhirnya wawasan pusat boleh hilang meninggalkan kawasan gelap pusat wawasan miskin (dikenali sebagai Scotsman tengah).

Alternatif Umur-Berkaitan macular degeneration (ARMD) Rawatan Cara Perubatan Malaysia Cina Master

Terdapat degenerasi makular berkaitan umur (ARMD) penyelidikan yang sedang dijalankan di kawasan ini dan rawatan yang baik dan berjaya. CARA RAWATAN degenerasi makular berkaitan umur (ARMD) Sarjana Hanya orang Cina telah menunjukkan hasil yang sangat menjanjikan.

Degenerasi makular berkaitan umur (ARMD) rawatan bermula dari peringkat awal ia boleh