RAWATAN KANSER PARU-PARU | HERBA MALAYSIA

by Administrator
Kanser paru-paru-Penyelidikan Oleh Rawatan Neuro Akupunktur Herba Malaysia Master Cina
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Kanser paru-paru merupakan salah satu pembunuh terbesar dalam penyakit kanser. Risiko kanser paru-paru meningkat 10-40 kali jika anda merokok.

Kebanyakan sel-sel pada organisma hidup biasanya membahagi dan berkembang dengan cara yang terkawal. Apabila proses kawalan ini telah hilang ia akan membentuk kanser. Ketulan atau tumor, yang dikenali sebagai tumor utama boleh berkembang setempat atau merebak hingga menghasilkan tumor pertengahan di tempat lain dalam badan. Proses menyebarkan ini dipanggil penyebaran (metastasis).

Kira-kira 40,000 orang di UK mati setiap tahun akibat kanser paru-paru. Ia merupakan punca utama kematian akibat kanser, walaupun ia banyak melibatkan ramai lelaki berbanding wanita. Di Malaysia, ia merupakan bilangan kematian tertinggi berpunca dari penyakit kanser.

Penyebab Kanser Paru-paru – Penyelidikan Oleh Rawatan Neuro Akupunktur Herba Master Cina Malaysia

Asap rokok adalah punca utama kanser paru-paru. Walaupun seseorang itu bukan perokok namun dia masih  boleh mendapat kanser paru-paru, tetapi risiko adalah 10 kali lebih besar bagi perokok dan terus meningkat mengikut bilangan batang rokok yang diambil untuk sehari.

Jika anda seorang perokok tegar yang mengambil lebih daripada 20 batang sehari, risiko kanser paru-paru adalah kira-kira 30 hingga 40 kali ganda lebih tinggi berbanding jika anda tidak merokok.

Sebab utama bagi peningkatan besar dalam penyakit ini sepanjang 50 tahun yang lalu ialah peningkatan dalam bilangan mereka yang merokok dan penggunaan racun anti perosak dalam industri pertanian. Ini juga melibatkan sektor perindustrian dan pemasaran produk tembakau.

Risiko kanser paru-paru pada bekas perokok jatuh ke tahap yang sama sebagai orang yang tidak merokok selepas kira-kira 15 tahun.

Anda boleh berhenti merokok dengan cara penggunaan herba perubatan Master Cina Malaysia.

Gejala Kanser Paru-paru – Penyelidikan Oleh Rawatan Neuro Akupunktur Herba Master Cina Malaysia

Gejala-gejala kanser paru-paru termasuklah:

  1. Batuk yang kronik.
  2. Sesak nafas semakin teruk.
  3. Penurunan berat badan.
  4. Selalu keletihan.
  5. Kesakitan teruk di dada atau di tempat lain, (kemungkinan barah telah merebak ke tulang).

Diagnosis

Malangnya, kanser paru-paru selalunya yang paling lambat didiagnosis untuk rawatan penyembuhan. Lebih separuh daripada penghidapnya, didapati sel kanser telah pun merebak (metastasis) pada masa diagnosis. Dalam usaha untuk mengelakkan keadaan ini, anda boleh datang ke Master Cina Malaysia seawal mungkin untuk selalu diperiksa , apabila ada kehadiran kanser paru-paru beliau kemudian akan meminta anda untuk terus diperiksa lebih lanjut lagi bagi mengesahkannya.

Kaedah lain yang boleh dilakukan adalah imbasan X-ray di dada. Jika tumor paru-paru hadir, ia perlu menjadi sekurang-kurangnya satu sentimeter diameter dikesan oleh X-ray biasa. Walau bagaimanapun, dalam masa yang tumor telah mencapai saiz ini, sel asal yang menjadi kanser telah pun dibahagikan kepada (atau dua kali ganda) 36 kali. Punca kematian biasanya diakibatkan selepas 40 kali pembahagian sel itu, ia adalah jelas bahawa kanser paru-paru adalah penyakit yang biasanya dikesan lewat dalam kitaran hidupnya. Jadi, anda mesti datang ke Master Cina Malaysia untuk diperiksa jika anda telah menjadi seorang perokok untuk lebih 5 tahun.

Lain-lain pemeriksaan moden, bronchoscope – adalah pemeriksaan langsung dalam tiub pernafasan dengan instrumen nipis yang diperbuat dari bahan gentian optik disamping penggunaan anestetik biasa dan ia juga merupakan ujian terbaik untuk tumor di bronkus utama (saluran udara) dalam dada.

Bergantung kepada kawasan yang menunjukkan kehadiran kanser, biopsi akan diperolehi sama ada melalui bronkoskopi atau biopsi jarum. Jarum biopsi adalah lebih baik untuk kanser terletak berhampiran pinggir paru-paru (iaitu lebih rapat kepada tulang rusuk daripada dada), yang mana di kawasan yang tidak terjangkau oleh alat bronchoscope itu.

Biasanya, sampel kahak – bahan dari saluran pernafasan – juga akan diperiksa untuk sel-sel kanser dan ini dapat mengelakkan keperluan untuk biopsi. Sudah tentulah anda mengambil jalan mudah bersama rawatan Master Cina Malaysia.
Imbasan CT pula menyediakan lebih banyak maklumat mengenai kehadiran tumor yang mungkin telah merebak.

Terdapat tiga jenis utama kanser paru-paru, berdasarkan penampilan mereka apabila diperiksa di bawah mikroskop oleh seorang pakar patologi:

  • Sel karsinoma kecil
  • Sel karsinoma skuamus
  • Adenokarsinoma.
Malaysia Kanser Paru-paru – Penyelidikan Master Cina Ke Atas Rawatan Kanser Paru-paru.

Ubat herba Master Cina Malaysia telah terbukti berkesan untuk semua jenis kanser, walaupun bagi sesetengah orang yang mungkin malang bagi mereka datang terlalu lewat seakan menganiaya diri sendiri mungkin agak terlambat untuk diberi pertolongan. Bagi mereka yang datang cukup awal dan mengambil rawatan intensif, serta mematuhi semua perkara-perkara yang diberitahu oleh Master Cina anda mungkin berpeluang sembuh dan pulih daripada semua sel-sel kanser yang tidak diingini.

Kadar pemulihan bergantung kepada tahap kanser dan keadaan organ lain pesakit. Apabila Qi pada organ lain itu adalah tinggi dan kuat, ia akan mengurangkan masa untuk pemulihan. Bagi mereka yang mempunyai beberapa organ yang lemah atau juga terjejas dengan sel-sel kanser,  mungkin  memerlukan lebih banyak masa untuk pulih.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master China rawatan Herba:

  1. Di mana hendak mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk kanak-kanak autisma?
  2. Adakah anda mencari pusat perubatan herba semula jadi bagi rawatan eczema?