RAWATAN KANSER NASOFARINKS | MASTER MALAYSIA

by Administrator
Kanser Nasofarinks – Penyelidikan Oleh Rawatan Neuro Akupunktur Herba Master Cina Malaysia
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Nasofarinks adalah satu ruang yang terletak dalam tengkorak antara lelangit (bumbung mulut) dan bahagian belakang dalam hidung. Ia menghubungkan bahagian hadapan kepala dengan udara di luar, melalui hidung, dan di belakang rongga mulut dan tekak (oropharynx).

Kanser nasofarinks adalah jarang berlaku di UK berbanding di Asia. Ia berlaku apabila sel-sel normal ini berubah kepada sel-sel kanser malignan. Jenis kanser ini (karsinoma), dikelaskan mengikut jenis sel yang mengalami perubahan malignan. 90 peratus sel kanser ini adalah dari jenis skuamus. Jenis sel lain dikenali sebagai kanser nasofarinks, adenoid karsinoma fibrosis dan limfoma.

Punca kanser nasofarinks

Kanser nasofarinks lebih kerap berlaku di Asia yang kemudiannya tersebar ke seluruh dunia. Walaupun mereka yang menghidap penyakit ini ada yang berhijrah ke negara-negara lain, tetapi mereka juga mengambil risiko lebih tinggi apabila menurunkan penyakit ini kepada anak-anak mereka yang  mempunyai potensi untuk menyebarkan penyakit berbanding penduduk tempatan yang bukan-Asia. Satu lagi faktor bagi orang Asia yang dikenalpasti ialah pengambilan yang tinggi dalam makanan seperti ikan masin dan makanan yang diawet (jeruk).

Virus Epstein-Barr, yang merupakan virus yang menyebabkan demam kelenjar turut bertindak balas terhadap antibodi yang tinggi pada pesakit yang menghidap  kanser nasofarinks . Walau bagaimanapun, peranan sebenar virus yang menyebabkan penyakit ini masih tidak jelas lagi tetapi mengikut penyelidikan serta kajian yang dijalankan mengatakan ia banyak  dikaitkan dengan makanan.

Gejala kanser nasofarinks

Walaupun kanser nasofarinks yang terjadi pada kawasan kecil di belakang rongga hidung, pesakit selalunya telah pun mempunyai penyakit lama semasa mereka didiagnosis. Gejala-gejala yang timbul  juga agak tidak spesifik dan sering meletakkan penyakit kecil seperti ‘sejuk’. Gejala yang paling biasa adalah seperti berikut:

 • hidung tersumbat
 • pekak (terutamanya di sebelah telinga sahaja)
 • ketulan di leher (tanda penyebaran kanser kelenjar di leher).
 • keletihan

Lain-lain gejala biasa yang kurang berlaku ialah:

  • sakit kepala
  • masalah ketika menelan
  • penglihatan berganda
  • hidung berdarah.

Lingkungan umur yang terjejas di kalangan orang Asia ialah pada umur 30-an manakala orang Kaukasia pula lebih cenderung berlaku pada umur 50-an. Lelaki adalah dua kali ganda lebih cenderung untuk mendapat penyakit ini berbanding perempuan.

Penyelidikan Master Cina Malaysia Ke atas Rawatan Kanser Nasofarinks.

Rawatan Nasofarinks Master Cina Malaysia

Master Cina Malaysia mempunyai penyelidikan selama 145 tahun ke atas kes kanser dan beliau telah terbukti mempunyai hasil yang sangat positif. Ia mengambil masa kira-kira 6 minggu hingga 6 bulan untuk pulih daripadanya dan ia bergantung kepada keadaan orang yang mengalaminya, lain-lain komplikasi, keadaan organ-organ dan tahap kanser yang anda alami.

Master Cina akan memantau dan menyediakan segala ubat anda dari sini selepas anda telah menyerahkan semua butiran dan sejarah perubatan anda kepadanya.

Ubat yang disediakan oleh Master Cina Malaysia telah terbukti berkesan untuk semua jenis kanser, walaupun sesetengah orang yang mungkin tidak bernasib baik bagi mereka yang datang terlalu lewat atau menganiaya diri sendiri mungkin agak sukar untuk melakukannya. Bagi mereka yang datang cukup awal mereka boleh mengambil rawatan intensif, mengikut semua langkah dan nasihat oleh Master Cina boleh sembuh dan pulih daripada semua sel kanser yang tidak diingini.

Kadar pemulihan bergantung kepada peringkat kanser dan keadaan organ lain pesakit. Apabila unsur ‘Qi’ pada  organ lain itu adalah tinggi dan kuat, ia akan memendekkan masa untuk pemulihan. Bagi mereka yang mempunyai beberapa organ yang lemah atau juga terjejas dengan sel-sel kanser, akan memerlukan lebih banyak masa untuk pemulihan. Namun begitu Master Cina mempunyai rekod kejayaan yang sangat tinggi terhadap kanser peringkat awal dan sehingga kanser peringkat ke-4. Oleh itu, segalanya akan dipantau oleh Master Cina.

Sistem imun – Cara Master Cina Malaysia Mengubati Kanser Nasofarinks.

Terdapat banyak cara untuk rawatan sel-sel kanser, salah satu darinya adalah dengan memperbaiki sistem imun dan biarkan ia membantu untuk menguatkan organ-organ lain bagi melawan sel-sel kanser.

Qi sistem imun

Menurut penyelidikan Master Cina Malaysia satu sistem imun yang terbaik ialah sistem imun Qi. Untuk melawan dengan sel-sel kanser ini, seseorang itu memerlukan sistem imun Qi yang terbaik pada tahap tertinggi.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master China rawatan Herba:

 1. Di mana hendak mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk kanak-kanak autisma?
 2. Adakah anda mencari pusat perubatan herba semula jadi bagi rawatan eczema?