RAWATAN KANSER HATI | ALTERNATIF HERBA

by Administrator
RAWATAN HERBA KANSER HATI
- Apakah Penyebab Utama Kanser Hati bagi orang dewasa? – Rawatan Master Cina MALAYSIA / Rawatan Dengan 4 Penjanaan Pengamal Di China Town Malaysia
Rawatan Penyembuhan Kanser Hati Alternatif Akupunktur Ubatan Herba Cina Rawatan Alternatif Pusat Penyembuhan Herba Malaysia
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Kanser hati primer bagi orang dewasa adalah penyakit di mana sel-sel kanser (malignan) mula berkembang dalam tisu hati. Hati adalah salah satu organ terbesar dalam badan, mengisi sebelah kanan atas abdomen dan dilindungi oleh tulang rusuk. Hati mempunyai banyak fungsi. Ia mempunyai peranan yang penting dalam mengubah makanan kepada tenaga dan juga menapis dan membekalkan darah ke jantung.

Orang yang mempunyai hepatitis B atau C (jangkitan virus hati) atau penyakit hati yang dipanggil sirosis adalah lebih cenderung untuk mendapat kanser hati primer dewasa berbanding orang lain. Kanser hati primer adalah berbeza daripada kanser yang telah merebak dari tempat lain di dalam badan ke hati.

Seorang doktor perlu melihat jika gejala berikut muncul: ketulan keras betul-betul di bawah tulang rusuk di sebelah kanan di mana hati membengkak, ketidakselesaan di bahagian atas abdomen di sebelah kanan, sakit sekitar bahu kanan, atau kulit menjadi kuning (jaundis).

Jika terdapat gejala-gejala, doktor boleh mengesyorkan x-ray khas, seperti imbasan tomografi berkomputer atau imbasan hati. Jika bengkak dilihat pada x-ray, doktor mungkin menggunakan jarum yang dimasukkan ke dalam abdomen untuk mengeluarkan sejumlah kecil tisu daripada hati. Prosedur ini dipanggil biopsi jarum, dan doktor biasanya akan menggunakan x-ray untuk panduan. Doktor akan mempunyai tisu melihat bawah mikroskop untuk melihat jika terdapat mana-mana sel-sel kanser Hati. Sebelum ujian, pesakit akan diberi anestetik setempat (sejenis ubat yang menyebabkan kehilangan rasa untuk tempoh masa yang singkat) di kawasan itu supaya kesakitan kurang dirasai.

Doktor mungkin mempunyai alat untuk melihat hati dengan instrumen yang dinamakan laparoskop, yang mana ia adalah instrumen berbentuk tiub kecil dengan cahaya di hujung. Untuk ujian ini, luka kecil dibuat di bahagian abdomen supaya laparoskop boleh dimasukkan. Doktor juga boleh mengambil secebis kecil tisu (biopsi spesimen) semasa proses laparoskop itu dan melihat bawah mikroskop untuk melihat jika terdapat sel kanser. Suatu anestetik juga akan diberikan untuk mengurangkan kesakitan.

Seorang doktor juga boleh mengarahkan pemeriksaan yang dipanggil angiografi. Semasa pemeriksaan ini, suatu tiub (catheter) dimasukkan ke dalam saluran darah utama yang membawa darah ke hati. Pewarna kemudiannya disuntik melalui tiub supaya saluran darah di dalam hati dapat dilihat pada x-ray. Angiografi boleh membantu doktor memberitahu sama ada kanser masih kanser hati primer atau kanser yang telah merebak dari bahagian badan yang lain. Ujian barah ini biasanya dilakukan di hospital.

Ujian darah tertentu (seperti alpha-fetoprotein, atau AFP) juga boleh membantu doktor mendiagnosis kanser hati utama.

Peluang pemulihan kanser hati (prognosis) dan pilihan rawatan bergantung kepada peringkat kanser Hati (sama ada ia hanya di dalam hati atau telah merebak ke organ lain) dan keadaan kesihatan keseluruhan pesakit.

Peringkat kanser Hati utama orang dewasa:

Setelah kanser hati primer dewasa didapati, lebih banyak ujian akan dilakukan untuk mengetahui jika sel-sel kanser hati telah merebak ke bahagian lain badan (pementasan). Peringkat berikut digunakan untuk kanser hati primer bagi orang dewasa:

Setempat cukup baik:

Jika kanser hati yang ditemui di satu tempat di dalam hati dan dan mungkin cuba untuk dibuang dalam satu pembedahan, TETAPI ia tidak digalakkan mengikut pandangan Master Cina. Master Cina Malaysia mempunyai bebrapa kes yang berjaya dalam keadaan ini. Cara perubatan Master Cina, tidak memerlukan pembedahan terhadap hati, banyak kes yang telah terbukti berkesan. Pesakit yang mempunyai sebahagian daripada hati mereka dibuang juga boleh mendapatkan rawatan untuk melindungi hati dari dijangkiti semula oleh sel kanser. Rawatan ini membantu melawan sel kanser hati.

Setempat yang tidak baik:

Apabila kanser hati didapati hanya dalam satu bahagian hati, tetapi ia tidak boleh dikeluarkan keseluruhannya, maka anda dinasihati oleh Master Cina, supaya mencuba rawatan Akupunktur Dan herba perubatan cara Master Cina.

Kanser hati lanjutan:

Kanser telah banyak merebak melalui hati atau bahagian-bahagian badan yang lain, ia dinamakan kanser pertengahan. Master Cina Malaysia ini juga mempunyai rekod kanser hati yang telah dirawat walaupun peringkat ke-4 telah pun dirawat kira-kira 20% (ada yang mendapat 90% dirawat) untuk berubah mendapatkan kehidupan yang lebih baik.

KANSER HATI Ada yang hidup dari peringkat kanser hati ke-4 dengan rawatan dan masih berjalan di bandar selepas 15 tahun dan lebih. Master Cina selalu berkata, “Jika anda mempunyai kemahuan disitu ada jalan”.

Penyakit Berulang daripada Kanser Hati:

Penyakit berulang bermakna bahawa kanser hati telah kembali (berulang) selepas pembedahan dan  memberi perubahan kepada anda. Ia mungkin datang kembali di dalam hati atau di bahagian lain badan. Jika di bawah rawatan Master Cina biasanya ia tidak akan berulang. Rawatan herba kanser hati yang boleh menguatkan keadaan badan bagi menghalau sel-sel kanser hati daripada datang semula. Sel-sel kanser hati ini boleh dicegah dengan meningkatkan sistem imun anda dengan mengambil herba sistem imun dan menghapuskan makanan bertoksik.

Rawatan Kanser Hati – Penyelidikan Oleh Master Cina Malaysia Rawatan herba untuk Rawatan Walaupun Di Peringkat Ke-4

Rawatan bagi kanser hati utama dewasa bergantung kepada peringkat penyakit, keadaan hati, umur pesakit dan kesihatan menyeluruh. Rawatan yang standard boleh dipertimbangkan, berdasarkan keberkesanan di kalangan pesakit dalam kajian lepas, atau penyertaan ke dalam percubaan klinikal. Ramai pesakit tidak dirawat dengan terapi standard, dan beberapa rawatan standard mungkin mempunyai kesan sampingan yang lebih banyak daripada yang tidak diingini. Atas sebab-sebab ini, Akupunktur Dan Perubatan Herba direka untuk mencari cara yang lebih baik untuk merawat pesakit kanser dan berdasarkan maklumat yang paling terkini. Bagi mereka yang datang untuk berjumpa Master, mungkin akan mempunyai perubahan bagi pemulihan yang terbaik berdasarkan pada semua kajiannya selama lebih 145 tahun sehingga tahun 2003.

Kanser Hati Primer Dewasa Lanjutan

Rawatan kanser hati primer dewasa lanjutan bergantung kepada apakah rawatan yang telah diterima oleh pesakit, kanser hati telah datang semula ke bahagian tubuh yang mana, adakah hati mempunyai sirosis, dan juga faktor-faktor lain. Master China Malaysia akan memberitahu anda apa yang terbaik untuk anda berada pada peringkat yang mana. Emosi juga akan memainkan peranan yang penting untuk pemulihan anda; Master Cina akan membimbing anda dari sini terutamanya dari segi berdiet, gaya hidup dan sebagainya.

Kanser Hati Utama Dewasa Berulang

Rawatan berulang kanser hati primer dewasa bergantung kepada apa rawatan pesakit telah diterima, sebahagian daripada badan di mana sel kanser hati telah datang semula, adakah hati mempunyai sirosis, dan faktor-faktor lain. Kadar kesimpulan merawat kanser hati telah mencapai tahap luar biasa sehinggakan tidak banyak universiti di barat mempercayainya. Ini adalah bidang kepakaran Master Cina Malaysia. Walaupun Pertubuhan Kanser kebangsaan telah mengatakan kepada salah seorang pesakit supaya meneruskan rawatan dan  dimana dia akan terus dirawat untuk mengelakkan kanser hatinya berulang kembali.

Kanser hati: Sirosis Hati

Apakah sirosis hati?

Sirosis hati parut hati yang melibatkan pembentukan tisu berserat (parut) yang dikaitkan dengan kemusnahan organ biasa. Ia adalah hasil daripada kecederaan lama yang paling sering disebabkan oleh alkohol secara berlebihan tetapi terdapat beberapa sebab-sebab lain yang penting juga.

Pemusnahan struktur hati yang normal dan kehilangan sel-sel hati akan mencegah hati daripada berfungsi secara normal. Ia memainkan peranan penting dalam pencernaan makanan tetapi ia juga mempunyai peranan utama dalam metabolisma ubat-ubatan dan membuat protein, penyimpanan darah dan juga termasuk membantu untuk pembekuan darah.

Sirosis adalah suatu keadaan yang serius. Hanya 30 peratus daripada pesakit dengan masalah ini akan hidup lima tahun selepas diagnosis dan ia menjadi lebih teruk jika puncanya adalah alkohol dan pesakit masih terus minum.

Apakah yang menyebabkan keradangan yang membawa kepada sirosis hati?

Alkohol berlebihan: kadar sirosis di sesebuah negara berkait secara langsung dengan pengambilan alkohol secara purata di sesebuah negara itu. Separuh daripada semua kes-kes sirosis adalah disebabkan oleh pengambilan alkohol berlebihan.

Hepatitis kronik virus: dua virus penting adalah hepatitis B dan hepatitis C. Sirosis disebabkan hepatitis B adalah perkara biasa di Afrika dan Asia. Hepatitis C meningkatkan kepentingan virus ini  di kedua-dua negara Eropah dan juga Amerika Syarikat. Hepatitis A (hepatitis berjangkit) tidak menyebabkan sirosis.

Sirosis hempedu primer: ini adalah satu penyakit yang jarang berlaku terutamanya yang mempengaruhi wanita. Ia bukan disebabkan oleh alkohol. Untuk sebab-sebab tertentu badan pesakit itu menyusunatur serangan ke atas hatinya dengan sirosis hempedu primer.

Autoimun kronik hepatitis aktif: satu lagi keadaan yang luar biasa di mana sistem imun badan bertindak menyerang dan memusnahkan sel-sel hati.

Ubat dan bahan kimia: kebanyakan ubat-ubatan dan bahan kimia boleh menyebabkan kerosakan hati tetapi hanya sedikit sahaja yang dikesan menjadi punca sirosis. Ubat khusus yang tertentu perlu dipantau untuk mengetahui kesannya ke atas hati.

Metabolik dan gangguan yang diwarisi: Ini adalah beberapa keadaan yang luar biasa yang membolehkan pengumpulan toksin di dalam hati. Yang paling biasa adalah haemochrome, yang menyebabkan kemasukan lebihan zat besi ke dalam hati.

Apakah gejala sirosis hati?

Gejala-gejala akan bergantung kepada berapa banyak kerosakan telah berlaku pada hati.

Pada peringkat awal mungkin tidak menunjukkan sebarang gejala sama sekali dan penyakit ini boleh ditemui sebagai melalui kajian bagi penyakit lain.

Ketika penyakit tersebar, keletihan, kelemahan, kekurangan tenaga, kehilangan selera makan, tekak loya dan penurunan berat badan mungkin berlaku.

Di peringkat selanjutnya hati berjuang untuk melaksanakan segala fungsi dan salah satu atau mungkin kesemua gejala berikut boleh berlaku:

Jaundis: apabila kulit dan mata menjadi kuning (jaundis) disebabkan kegagalan hati untuk membuang bahan yang dipanggil bilirubin dari darah.

Perubahan pada kuku: bentuk dan rupa kuku mungkin berubah. Bentuknya mungkin lebih melengkung (clubbing), warnanya lebih putih dan bukannya merah jambu seperti biasa.

Perubahan pada kulit: kira-kira satu perempat daripada pesakit akan berkulit gelap.

Retensi cecair: ini adalah perkara biasa di beberapa peringkat dalam sirosis. Suatu fungsi penting hati adalah untuk membuangkan cecair badan berlebihan melalui buah pinggang dan apabila ia gagal, cecair itu akan terkumpul di kaki (edema) atau di dalam abdomen (ascites).

Saluran darah yang tidak normal: keabnormalan yang paling biasa adalah nevus labah-labah, yang mana ia adalah sebuah tempat yang dikelilingi oleh saluran darah yang halus. Muka merah adalah juga biasa.

Mudah lebam: hidung berdarah dan mudah lebam berlaku akibat saluran darah yang tidak normal dan lewat membeku kerana hati tidak membuat protein yang cukup untuk darah membeku.

Pembesaran payudara di kalangan lelaki: hati memusnahkan hormon seks perempuan dan dalam sirosis hormon ini terkumpul dan menyebabkan pembesaran payudara dan pengecutan testis lelaki.

Pada peringkat lewat penyakit, komplikasi serius mungkin berlaku. Ini termasuk muntah darah, sama ada daripada ulser dalam perut atau dari kebocoran pada vena varikos terletak di bahagian akhir esofagus yang lebih rendah (laklakan). Ini adalah serius dan memerlukan rawatan di hospital.

Hati bertanggungjawab untuk mengeluarkan bahan-bahan beracun dari darah. Semasa Sirosis, darah yang mengandungi bahan-bahan beracun tidak keluar melalui hati tetapi sebaliknya terus ke otak di mana ia boleh menyebabkan perubahan dalam fungsi otak seperti menyebabkan kekeliruan, mengantuk dan akhirnya koma. Ini dipanggil encephalopathy hepatik. Ini juga adalah serius dan memerlukan rawatan di hospital. Apabila mengalami keadaan ini, jika menerima perubatan herba khas bagi kanser hati, ia masih boleh mempunyai perubahan untuk pemulihan, dimana perubatan herba akan memberi tumpuan dalam membersihkan organ hati dan juga membina semula sistem imun pesakit kanser hati untuk melawan toksik di dalam otak mereka.

Rawatan Sirosis dan Kanser Hati

Rawatan yang intensif boleh mengambil masa antara 4 minggu hingga 6 bulan bergantung kepada berapa lamakah mereka telah menghidapnya dan betapa parah keadaannya.

Ubat herba istimewa Master Cina adalah untuk menjana semula keadaan hati berfungsi supaya ia dapat melaksanakan fungsi-fungsi normal seterusnya.

Ubat herba akan perlu diambil 2 kali sehari. Akan ada berdiet berterusan dan lain-lain nasihat. Anda adalah dinasihatkan untuk mengambil ubat herba selama 30 hari sesi rawatan terlebih dahulu dan kemudian meneruskan jika tidak dirawat pada masa itu.

30% kes dapat dirawat dengan perubatan herba dalam 30 hari, Untuk mereka yang lebih serius akan memerlukan lebih daripada 1 sesi rawatan perubatan herba. Anda akan mendapat peluang yang lebih baik pemulihan apabila anda mengambil rawatan rapi, Master Cina akan menasihati anda tentang lain-lain kawalan pemakanan, gaya hidup dan tidak lama lagi bagi peluang lebih baik pemulihan penuh daripada Kanser Hati.
Diet kanser hati,
Kanser hati rutin harian gaya hidup dan senaman
Minda kanser hati dan kawalan mood dan
Kanser hati seterusnya mendapat sokongan persaudaraan.
Semua ini adalah faktor penting kepada pemulihan anda.

Rawatan Herba akan berada dalam bentuk asal mereka dan perlu rebus dan kemudian minum dua kali sehari atau sekali bergantung kepada keadaan pesakit kanser.

Punca daripada Kanser Hati

Terdapat ramai pesakit yang telah bertanya soalan yang sama, mengapa masih menghidap kanser hati ini walaupun telah makan dengan teliti untuk sepanjang hidup, hanya makan sayur-sayuran, tiada makanan segera dan yang paling penting ketika makan di luar, saya sentiasa membawa saya garpu dan sudu.

Jawapannya ialah bahawa makanan seperti sayur-sayuran mengandungi lebih toksik kemudian daging yang terdapat sekarang bukan lagi organik. Bahan kimia dalam racun perosak telah pun digunakan semasa penanaman sayur mempunyai kesan yang sangat besar untuk memberi anda kanser hati.

Terdapat banyak toksik dalam makan moden yang boleh menyebabkan kanser hati. Pencemaran udara yang bertoksik, peralatan elektronik moden, air yang tidak sihat dan sebagainya. Semua ini menambah kepada punca penyakit kanser hati.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master China rawatan Herba:

  1. Di mana hendak mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk kanak-kanak autisma?
  2. Adakah anda mencari pusat perubatan herba semula jadi bagi rawatan eczema?