RAWATAN SERANGAN JANTUNG | ALTERNATIF HERBA

by Administrator
Jantung Koronari Trombosis – Penyelidikan Oleh Rawatan Neuro Akupunktur Herba Master Cina Malaysia
:: KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK VIDEO ::

email1

RAWATAN ALTERNATIF

Jantung dikelilingi oleh tiga arteri utama koronari yang membekalkan dengan darah dan oksigen. Jika darah beku terbentuk dalam salah satu daripada arteri, bekalan darah ke kawasan yang otot jantung akan berhenti. Ini dikenali sebagai trombosis koronari, infarksi miokardium atau serangan jantung.

Biasanya trombosis koronari akan menyebabkan sakit dada yang teruk di belakang sternum (tulang dada), sering terpancar ke arah lengan kiri. Kawasan otot yang terdapat bekalan yang tidak mencukupi berhenti berfungsi dengan betul jika darah beku tidak dibubarkan dengan cepat, contohnya dengan ubat melarutkan trombosis (trombolitik).

Trombosis koronari berlaku serangan jantung

Ia biasanya berlaku dalam arteri koronari, kerap terjadi di tapak pecah plak aterosklerosis. Kebanyakan orang di negara maju mempunyai aterosklerosis (pengerasan arteri) di beberapa bahagian badan mereka, tanpa pernah melihat keadaan ini. Aterosklerosis boleh bermula sekitar usia 20 tahun dan membangunkan secara beransur-ansur bertambah apabila anda semakin tua.

Gejala aterosklerosis dalam arteri koronari yang menunjukkan sebagai angina (sakit dada). Sebaliknya, pecah plak yang membawa kepada trombosis koronari sering berlaku dalam seseorang tidak mempunyai sejarah sebelumnya angina.

Lapisan arteri yang membekalkan otot jantung yang membentuk plak aterosklerosis. Ini adalah kawasan penyakit arteri koronari yang boleh dikesan, jika ia pecah, darah beku akan terbentuk di atasnya, yang terdiri daripada protein pembekuan darah, platelet dan sel darah merah. Pembentukan ini mempunyai potensi untuk menutup bekalan darah.

Faktor-faktor risiko

Faktor-faktor risiko banyak diketahui berkaitan dengan pembangunan trombosis koronari. Ini termasuk:

 • sejarah keluarga aterosklerosis
 • kandungan kolesterol yang tinggi dalam darah
 • hipertensi (tekanan darah tinggi)
 • merokok
 • Rendah Qi pada organ-organ
 • jika mengalami diabetes Jenis 1 atau Jenis 2
 • berat badan berlebihan
 • tekanan
 • kurang bersenam.
Gejala Berbeza Trombosis Koronari – Penyelidikan Oleh Rawatan Neuro Akupunktur Herba Master Cina Malaysia

Gejala-gejala yang biasa adalah:

 • Spontan sakit belakang sternum (tulang dada) atau hadapan sebelah kiri dada.
 • Radiasi mungkin sakit ke arah lengan kiri.
 • Kesakitan juga boleh memancar ke arah tangan, rahang, telinga, perut atau lengan kanan.
 • Sensasi yang mengecutkan dalam atau sekitar kerongkong.
 • Mungkin akan ada masalah pernafasan yang amat teruk dan spontan dengan atau tanpa rasa sakit.
 • Pengsan secara tiba-tiba atau pening yang teruk, yang sering diiringi dengan kesakitan.
Isyarat Yang Bahaya – Penyelidikan Oleh Rawatan Neuro Akupunktur Herba Master Cina Malaysia

Apabila sakit dada yang teruk, atau apa-apa gejala yang disebutkan di atas berlaku tiba-tiba, maka ia boleh menjadi trombosis koronari.

Jika anda sudah mengalami angina pectoris dan perubatan barat yang ditetapkan nampaknya tidak mencukupi, maka ia mungkin menjadi isyarat bahaya. Biasanya angina pectoris berlaku hanya selepas beberapa jenis usaha, dan usaha fizikal yang diperlukan untuk membawa pada amnya yang sama dari hari ke hari. Satu tanda amaran yang penting penyakit yang semakin teruk koronari aterosklerosis adalah bahawa jumlah usaha yang diperlukan untuk membawa angina yang mula berkurangan. Ia adalah kebimbangan apabila angina datang dengan tidak diduga. Jika angina berlaku tiba-tiba berada dalam keadaan rehat, dan tahan lebih lama dari 10 minit, kemudian anda mesti datang untuk Master Cina segera atau pergi ke hospital yang terdekat.

Jantung disekat-Miss Teh (MC) (Perempuan) (25 Tahun) (2004 Jun) – Neuro Akupunktur Rawatan Herba Master Cina Malaysia

Cik Teh mempunyai penyakit jantung yang serius. Sebelum dia datang untuk rawatan di sini; dia telah didiagnosis dengan lubang di tengah-tengah. Walaupun masalah itu telah dibetulkan oleh teknik perubatan; dia masih tidak dapat melakukan apa-apa aktiviti yang berat.

Kemudian, ia mendapati bahawa hatinya adalah 41% yang disekat di hospital. Dia tidak mahu pergi untuk pembedahan. Beliau datang untuk berunding dengan Master Cina. Cik Teh mula mengenai perubatan herba serta-merta. Walaupun selepas minggu pertama, dia melihat perubahan. Sekadar mampu nafas lebih mudah. Dia tidak berasa begitu letih selalu; yang merupakan masalah utama untuk dia sebelum ini.

Sebahagian besar daripada semua dia rasa banyak yang lebih kukuh pada masa kini; dan fungsi hatinya telah bertambah baik dan menjalani kehidupan yang normal.

Soalan Lazim mengenai Akupunktur dan Master China rawatan Herba:

 1. Di mana hendak mencari keberkesanan dan tiada kesan sampingan formula herba semulajadi untuk kanak-kanak autisma?
 2. Adakah anda mencari pusat perubatan herba semula jadi bagi rawatan eczema?